Menu Sluiten

Emma

‘Wie is Emma in essentie?’

We zitten eenmaal in een lichaam, dat ons fysiek beperkt, maar daar zullen we het mee moeten doen. Ons hele leven staat in het teken van onderzoeken wat hoort wel en wat hoort niet bij mij. Waar wordt IK gelukkig en blij van. Je krijgt daarbij te maken met valkuilen en uitdagingen. Het is de kunst om daar met ´gepaste’ humor naar te kijken en jezelf niet al te serieus te nemen. Het besef dat het leven een leerproces is en dat het soms niet leuk, pijnlijk, confronterend, verdrietig en eenzaam is, maakt het vanuit die gedachte dragelijker dan heel streng te zijn of jezelf te veroordelen. De gedachte dat je een keuze hebt en dat je ten alle tijde op een keuze kan terugkomen, geeft vrijheid.

Ik kan bovenstaande alleen maar schrijven, omdat ik dit zelf mag leven. Het leven is een boeiende leerschool. Een leven met vallen en opstaan, doorgaan en vertrouwen hebben in mijn eigen-wijsheid. Nimmer saai, ik sta er verwondert naar te kijken soms handelt omdat de situatie daarom vraagt en soms onbevangen als een kind op zoek naar mijn innerlijk kompas.