Menu Sluiten

Wie ben ik?


Hallo, ik wil me even aan je voorstellen.

Ik ben opgegroeid in Friesland, te midden van de natuur en de elementen. Met water, dieren, boten en de beweging va de seizoenen. Mijn ouders hadden een watersportbedrijf. Het was een komen en gaan van allerlei verschillende mensen uit een voor mij compleet andere wereld. Er kwamen studenten, watersporters uit de grote stad en uit het buitenland. Het intrigeerde mij enorm.

Op de basisschool was ik een buitenbeentje, ik had geen zin om in de pas te lopen en ook had ik niks met stilzitten in een klas. Ik dreef leerkrachten tot wanhoop omdat ik alles op gevoel deed.

Studie en werk
Ik heb HBO-V (Verpleegkundige) gestudeerd in Leeuwarden. Vervolgens ben ik jaren werkzaam geweest in het Leids Universitair Medisch Centrum. Ik begon op een afdeling met aids-patienten. Daarna heb ik mij gespecialiseerd in kinderverpleegkunde op het gebied van diabetes, astma en oncologie.

Op de afdeling oncologie kreeg een kind destijds meestal medicatie om te ontspannen of om in slaap te vallen. Ik legde regelmatig mijn hand op de buik van het kind ter geruststelling en binnen een mum van tijd ontspande het en viel als vanzelf in slaap. Sommige patiëntjes wilden daardoor, wanneer ik nachtdienst had, geen rustgevend middel meer gebruiken.

Door tijdsdruk en passend in een reguliere wetenschappelijke kijk werd de ziekte wel behandeld maar was er geen ruimte om aandacht aan de kinderen als totaal te geven. Ik miste in het ziekenhuis het echte contact met de patiëntjes.

Inmiddels kreeg ik zelf kinderen en verhuisde naar Blaricum. Hier ging ik werken als doktersassistent; een baan die ik combineerde met verschillende studies op het vlak van bewustwording, intuïtie en persoonlijke groei. Alles wat ik leerde sloot aan bij wat ik ervaren had en vormde een bevestiging van wat ik van binnen eigenlijk al lang wist: namelijk dat lichaam, emotie en spiritualiteit nauw met elkaar verbonden zijn. Onbewust en intuïtief werkte ik ook al vanuit deze kennis.

Een liefdevol leven
In mijn werk en dagelijks leven wordt ik gedreven door mijn interesse in de psyche van de mens. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en naar de link tussen emotie, het denken en fysieke klachten. Het doorgeven van (onbewuste) inzichten achter een bepaalde aandoening of gedrag, is voor mij elke keer weer een intrigerende zoektocht die ik met veel liefde samen met de client aan ga.

In mijn werk combineer ik mijn heldere gave met de methoden waarin ik geschoold ben. Bij mij tref je oprechte aandacht, kennis en ervaring, in een veilige setting.

Ik verwelkom je graag in mijn prachtige praktijkruimte aan huis.

Emma Branderhorst

Emma Branderhorst

Snel naar boven