Menu Sluiten

Welke methodes?

Methoden waar Healthinside mee werkt:

Mijn Intuïtie is de meest aangeboorde bron van waaruit ik werk. Van daaruit wordt een consult opgebouwd. Een sessie is daardoor nooit hetzelfde. Ik werk niet volgens een protocol. Jouw unieke situatie krijgt daardoor de meest persoonlijke benadering.

HEALING:
Dit is een behandeling die je gekleed op de behandeltafel ondergaat. Via mijn handen komt energie daar waar het nodig is waardoor het mag gaan stromen

Een healing kun je vergelijken met het laten ontstoppen van een afvoerputje van je douche. Als we een afvoerputje van de douche zo nu en dan niet van alle vuiligheid ontdoen, dan zullen de zeepresten, huidschilfers en haren aankoeken en op een gegeven moment de boel verstoppen. Met stank, overstroming etc tot gevolg.

Dit geldt ook voor ons als mens. Als de boel “aankoekt” dan kan dit lichamelijk en of emotionele klachten of ongemak tot gevolg hebben. We dienen, om niet verstopt te raken, ons “afvoerputje” zo nu en dan door te spoelen. Wandelen in de natuur, mediteren, “biologisch” voedsel nuttigen, luisteren naar je onderbuikgevoel en o.a. healingsessies helpen je daarbij. Een healing zorgt er namelijk voor dat wat geblokkeerd is op een zachte oordeelloze manier los gelaten kan worden. De boel gaat stromen en frist op.

Een healing brengt je gedachtes tot rust. Geen uitweg meer zien, ingewikkelde keuze momenten en moeilijkheden worden getransformeerd naar diepe waarneembare ontspanning en het denken in mogelijkheden. Emotionele vrijheid en lichamelijk doorstromen met resultaat.

KINESIOLOGIE:
Touch for Health/Kinesiologie is een methode waarbij de wijsheid van jou lichaam het uitgangspunt is. ‘Niet lekker in je vel zitten’ of gezondheidsklachten hebben hun oorsprong op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau. Jouw lichaam weet als beste wat je nodig hebt om dit te herstellen. Het is in ons dagelijks haastig gestrest leven lastig om écht naar je lichaam te luisteren. Spanningen die je opbouwt kunnen zich dan vast zetten in je lichaam met allerlei klachten tot gevolg.
Bij een Kinesiologie behandeling ga ik ‘in gesprek’ met je lichaam en ga op zoek naar de oorzaak van je problemen.

Doel Kinesiologie/Touch for Health behandeling
Het doel van een kinesiologie sessie is het opsporen van de oorsprong en corrigeren van je onbalansen. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt op die manier gestimuleerd. Het begrijpen van je klacht of ongemak is  daarin een middel en ondersteuning om je proces te keren. Je kan op deze manier vrije keuzes maken die voor jou goed voelen. Jou authentieke energie kan daardoor vrij door het lichaam stromen, klachten, angsten kunnen zo verminderen en je komt meer in jouw kracht.

ESPAVO®:
Als je goed in je eigen kracht staat ben je ook in evenwicht en wordt dit als gezond ervaren. De energie stroomt vrij door het systeem. Dit evenwicht kan verstoord worden door o.a. stress, patronen, slaapproblemen, voeding of emoties.
Espavo® is vooral gericht op de emotionele achtergronden van een klacht of probleem.
Alles wat je ooit hebt meegemaakt in je leven staat namelijk opgeslagen in het celgeheugen van je systeem. Herinneringen worden niet alleen maar in de hersenen opgeslagen maar ook in de rest van het lichaam. Door dit inzichtelijk te maken en informatie te krijgen wat het systeem nodig heeft, bevorder je het zelfherstellend vermogen van je lichaam.

NAET®:
De werkwijze is als volgt: Het immuunsysteem, verantwoordelijk voor de afweermechanisme, wordt allereerst in balans gebracht. Dit wordt gedaan door te kijken of er een vitamine en mineralen tekort is. Vervolgens worden de allergenen behandeld. Een emotionele ervaring op het allergeen is meestal de boosdoener die de allergie reactie veroorzaakt. Je lichaam reageert hierop om de stof af te stoten. Je lichaam heeft een conclusie getrokken over het allergeen die niet met de werkelijkheid overeen komt. Deze reactie, wordt in de behandeling, van je lichaam wordt gereset. Zodat het lichaam de allergene stof niet meer als aanval ziet. De klachten van je allergie verdwijnen en de oorzaak voor je allergie wordt snel, blijvend en vakkundig aangepakt.

STRESSRELEASE:
Stress Release is een methode waarbij je inzicht krijgt en leert herkennen van je persoonlijke patronen. Je gaat naar de bron waar de stress is ontstaan.
Stress ervaar je omdat je minder ruimte voor jezelf inneemt en eigenlijk steeds verder van jezelf komt te staan.
De lading van herinneringen, situaties, patronen, overtuigingen en emoties worden tijdens een stress release sessie in balans gebracht en zonodig afgevoerd. Je zal op een positievere manier naar jezelf kijken. Je zal ruimte ervaren in oplossing en groei waardoor je weer vitaal in het leven komt te staan.

EFT: Emotional Freedom Technique
Bij EFT worden er bepaalde specifieke en gerelateerde punten op je lichaam  geklopt. Daarbij  zeg je eenvoudige zinnen of beeld je de stress situatie in. De emotionele lading of spanning van de betreffende emotie of herinnering wordt ontkoppeld.
Je ontspant de emotie op een trauma, gebeurtenis of situatie. Na een consult is de zwaarte van je klacht direct voelbaar afgenomen. Nevenaspecten worden in balans gebracht waardoor er meer ruimte wordt ervaren.
De intensiteit van het gevoel aan de betreffende klacht wordt minder en verandert. De stress die erop zat ontlaadt waardoor het zelfherstellend vermogen geactiveerd wordt.

Snel naar boven