Menu Sluiten

Kinesiologie

Kinesiologie: Een ultiem gesprek met jou lichaam als de specialist!

Touch for Health/Kinesiologie is een methode waarbij de wijsheid van jou lichaam het uitgangspunt is. ‘Niet lekker in je vel zitten’ of gezondheidsklachten hebben hun oorsprong op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau. Jouw lichaam weet vaak als beste wat jij nodig hebt om een mate van welbevinden te ervaren. Het blijkt in het dagelijks leven lastig om écht naar je lichaam te luisteren. Spanningen die je opbouwt kunnen zich vast zetten in je lichaam. Dit kan leiden tot onbalansen, met allerlei mogelijke klachten tot gevolg.

Bij een Kinesiologie behandeling komt jouw lichaam aan het woord en ben ik de vertaler. Door Kinesiologiemiddel van simpele spiertesten ga ik ‘in gesprek’ met het lichaam en ga op zoek waar jou onbalans zit. “Stress” in de breedste zin van het woord: van drukte, gehaast leven tot angsten of pijnklachten en van het niet ‘lekker in je vel zitten’ tot fysieke of emotionele gebeurtenissen. De geest beïnvloedt het lichaam en andersom: zo leiden emotionele spanningen uiteindelijk tot lichamelijke klachten en lichamelijke klachten kunnen gevolgen hebben voor je emotionele stabiliteit. Kinesiologie zorgt voor een optimaal balans in lichaam en geest wat op dat moment mogelijk is en niet streven naar alleen de afwezigheid van ziekte of gebrek.

Touch for Health/kinesiologie is een aanvullende behandelmethode en vormt geen vervanging van reguliere medische zorg. Bij gezondheidsklachten is het te allen tijde nodig een huisarts te consulteren. Verder is het raadzaam om behandelende artsen/deskundigen op de hoogte te brengen van de resultaten en is onderlinge afstemming indien gewenst mogelijk. 

Doel Kinesiologie/Touch for Health behandeling
Het doel van een behandeling is het opsporen en corrigeren van onbalansen in het energiesysteem waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Het verkregen inzicht in de klachten ondersteunt de genezing of verbetering in de situatie. Je neemt op deze manier je gezondheid in eigen hand. De energie kan weer vrij door het lichaam stromen en klachten of angsten kunnen zo verminderen.