Menu Sluiten

Hoogsensitieve kinderen

Wat zijn hoogsensitieve kinderen?

Hoogsensitiviteitskinderen of ook wel nieuwetijdskinderen zijn overgevoelige of hoog gevoelige kinderen.
-Deze kinderen voelen emoties en verdriet van anderen heel sterk aan. Daardoor kan het gebeuren dat ze sneller moe zijn omdat ze de energie met anderen delen. Dit is dan ook de reden dat een aantal van deze kinderen weinig behoefte aan vriendjes buiten schooltijd hebben. Een dag op school is namelijk energetisch gezien heel hard werken.

-Vaak hebben deze kinderen een vorm van paranormale begaafdheid.

-De meeste van deze kinderen hebben moeite op school. Ze kunnen zich slecht concentreren en hebben een vorm van dyslexie of ADD/ ADHD. Nieuwetijdskinderen krijgen via hun zintuigen zoveel informatie binnen dat ze niet kunnen onderscheiden wat prioriteit is. Het is voor hen dan ook enorm ingewikkeld om met werkjes te starten laat staan inzicht te hebben wat prioriteit heeft.

-Ook rechtvaardigheidgevoel en verantwoordelijkheid zijn is een kenmerk.

-Hoog sensitieve kinderen passen zich aan de ene kant makkelijk aan, ze voelen immers haarfijn aan wat de maatschappij van ze verwachten. Aan de andere kant hebben ze enorme moeite, aan de normen die door onze maatschappij worden gesteld. Ze hebben behoefte aan “ruimte” in een veilige omgeving.

-De informatie die kinderen voelen en de verbaal/nonverbaal uitingen van hun omgeving komen niet altijd met elkaar overeen. Dat zorgt ervoor dat deze kinderen faalangst kunnen ontwikkelen. Het effect is dat ze zich afsluiten en veel in hun hoofd kunnen gaan zitten. Ze gaan twijfelen aan zichzelf. Nieuwetijdskinderen zijn vaak kinderen die hun eigen kijk op dingen hebben, heel verrassend en opvallend creatief in het vinden van oplossingen.

Wat kan HealthInside voor je doen?

Op een simpele eenvoudige manier, zonder het gebruik van medicijnen, weer lekker in je vel komen…

Als je komt gaan we eerst kletsen welke problemen je hebt, en waarom je misschien niet zo lekker in je vel zit. We gaan samen op zoek naar oplossingen voor deze situaties. Ik leer je voelen wat je lichaam jou vertelt. Dit doe ik door licht op je arm te duwen zodat we direct met je lijf “praten”. Ook krijg je van me nuttige en handige tips, die je kan gebruiken als je soms boos en verdrietig bent omdat de grote mensen je niet begrijpen. Dit zorgt ervoor dat je rustiger maar ook meer zelfvertrouwen krijgt. Je hebt daarna geen last meer van buikpijn, hoofdpijn en kan weer lekker slapen.  Je gaat weer lekker in je  “vel” zitten.

Ook hoe jij, als ouder, jouw sensitief kind in een wereld vol prikkels kan begeleiden kan in een consult aan de orde komen. Je krijgt handvatten hoe jij je kan afstemmen op de behoefte en gevoelens van jouw kind, zodat er rust bij je kind maar ook in het gezin gebracht wordt.

Snel naar boven